Kompozitorės Z. Bružaitės kūrinių koncertas

2019 m. vasario 12 d. (antradienį) 17.30 val. mokyklos Didžiojoje salėje vyks kompozitorės Zitos Bružaitės kūrinių koncertas ,,Vieną žiemą“, kuriame dalyvaus ir pati autorė.
Zita Bružaitė – viena ryškiausių šiuolaikinių Lietuvos kompozitorių, kurianti daug muzikos vaikams – yra operėlės-parodijos ,,Grybų karas ir taika“ (1996 m.), baleto ,,Voro vestuvės“ (2007 m.) autorė. Jos dainos nuolat skamba ,,Dainų dainelėje“, Moksleivių ir Respublikinėse dainų šventėse.
Z. Bružaitės kūriniai pasižymi įsimintina melodika, džiazine ritmika. Kiekviena daina – tarsi atskiras spektakliukas. Autorė skatina žaisti, improvizuoti, įsijausti, suteikia spalvų net ir trumpiausiai dainelei. Ateik į koncertą ir įsitikink pats!
Koncerto metu skambės jau gerai žinomos ir populiarios dainos: ,,Elegija“, ,,Piešinys juodu pieštuku“, ,,Puk ir Pus“ ir daug kitų, o taip pat ir instrumentiniai kūriniai klarnetui, fleitai, kanklėms bei fortepijonui.
Dalyvauja solinio ir ansamblinio dainavimo metodinės grupės solistai, AMU, ,,Gaidos“ chorai, ,,Dixiukės“ ir ,,Dixi Junior“.