Konferencija „XXI a. pedagogika: dabarties iššūkiai ir ateities perspektyvos“

Kviečiame dalyvauti įvairių specialybių muzikos pedagogus, lektorius, psichologus ir sociologus pirmojoje Vilniaus Algirdo mokyklos organizuojamoje Vilniaus miesto konferencijoje „XXI a. pedagogika: dabarties iššūkiai ir perspektyvos“. Konferencijos tikslas – siekis iškelti aktualiausius šiandieninės meninės krypties pedagogikos klausimus ir problemas, diskutuojant įvairių sričių – muzikantų, psichologų, sociologų – specialistams ir konferencijos klausytojams. 

Ši konferencija neapsiriboja vien tik teoriniu mokslinių pranešimų ar metodinių darbų pristatymu. Didžiulis dėmesys bus skiriamas praktiniam muzikos teoretikų/ istorikų/ stygininkų/ dirigentų/ liaudininkų ir kt. sričių muzikų mokymo metodų demonstravimui scenoje, atviroms pamokoms, kuriose gali dalyvauti mokiniai ar net patys kolektyvai. Mums svarbu gyvai pasidalinti savo žiniomis ir akcentuoti opias vaikų ugdymo problemas bei atrasti mokymo būdus, kurie galėtų tapti perspektyvūs ateities mokinių kartoms.

Besikeičiančių kartų klausimas neišvengiamai atsiremia ir į psichologijos, sociologijos mokslų išmanymą. Konferencijoje ypatingai laukiami kompetentingi psichologai, psichiatrai, norintys ir galintys pasidalinti savo patirtimi apie vaikų ir mokytojų bendravimo spragas, mokinių vidinio pasaulio pažinimą, įvairias baimes, kurias jie patiria pamokų metu ar tiesiog kalbėdami viešai, grodami scenoje. Esame pasiryžę ieškoti būdų, galinčių padėti vaikams jaustis komfortiškai pamokų metu, juos paskatinti džiaugtis savimi pačiais ir teigiamai vertinti savo individualius gebėjimus.

Konferencijos PROGRAMA.

Visus norinčius klausytis konferencijos prašome užsiregistruoti iki birželio 1 d.

Registracijos formą galite rasti čia: REGISTRACIJA Į KONFERENCIJĄ.

Pasibaigus konferencijai dalyviams ir klausytojams bus įteikti kvalifikacijos pažymėjimai (kaina – 3 eurai).

Norinčius gauti pažymėjimus prašome užpildyti šią formą: REGISTRACIJA PAŽYMĖJIMUI GAUTI. 

Iškilus papildomiems klausimams, galite rašyti el. adresais:

algirdomm@gmail.com ; rastine@algirdo.vilnius.lm.lt ar konferencijos organizatorei –

Vilniaus Algirdo muzikos mokyklos mokytojai Brigitai Jurkonytei, jurkonyte@gmail.com.