Ugniaus Pauliukonio meistriškumo kursai „Piano klinika“

2021 m. balandžio 14 d. 10 val.  ZOOM  platformoje.

Registruotis kursams iki balandžio 12 d. galite čia: https://forms.gle/bUrBGZtTDQSvuSVH9

ZOOM prisijungimo nuoroda: 
https://us04web.zoom.us/j/75067111532?pwd=MENUNmlqSUNVaUR1RG5wTWdqMlJzdz09
Meeting ID: 750 6711 1532 Passcode: t8ir3J

Šie nuotoliniai kursai bus tikra „klinika“ mūsų jauniesiems pianistams ir pedagogams, nes čia bus galimybės išsamiai ir kruopščiai spręsti konkrečias interpretacines ar technines fortepijoninės muzikos problematikas nuotoliniu būdu.

Viename paskutinių savo interviu, griežto karantino sukaustytoje Jungtinėje Karalystėje (JK) gyvenantis pianistas Ugnius Pauliukonis prisipažino be galo išsiilgęs gyvos muzikos koncertų, spektaklių ir muziejų. Nors iš pradžių suvaržymai priminė priverstines atostogas, kurių nebūtų sau leidęs, ilgainiui atšaukti renginiai ir kelionės lėmė laiko perteklių. Pianistas pradėjo youtube kanale dalintis mini video klipais apie muziką, fortepijono grojimo paslaptis, technikas. Jis pasidalino ir kitais karantino išprovokuotais naujais atradimais.

Į Jungtinę Karalystę U. Pauliukonį atvedė pianisto-edukatoriaus specialybė, tad literatūra, kurią jis dažniausiai renkasi, susieta su profesija – vyrauja pianizmo, muzikos tematika.

„Ar tai būtų romanai, memuarai, mokslinė literatūra – visa tai susieta su muzikos atlikimo menu, pedagogika ar šiaip artisto gyvenimu. Laisvalaikiu smagu paskaityti įkvepiančios literatūros apie žinomus žmones ir jų kelionę per gyvenimą, tokius kaip pianistai Danielis Barenboimas, Alfredas Brendelis, žinomus kompozitorius kaip Sergėjus Rachmaninovas, Aleksandras Skriabinas ar garsenybes kaip Barackas Obama“, – vardijo pašnekovas.

Informacija tel. 861618665