Edukacinis projektas-festivalis „Garso takelis“

Balandžio 22 d. mūsų mokyklos Didžiojoje salėje, skleidžiantis melodingai muzikai ir turtingam kino vaizdų pasauliui, ryškiai suskambėjo mokyklos organizuojamas II-asis respublikinis muzikos edukacinis projektas – festivalis „Garso takelis“!         

Labai džiaugiamės, kad šiemet festivalis pritraukė išties gausų būrį kino muzikos mylėtojų! Mokykloje svečiavosi mokiniai ir mokytojai iš Elektrėnų meno mokyklos, Kauno, Alytaus, Šalčininkų r. Jašiūnų muzikos mokyklų, Vilniaus muzikos mokyklų – „Lyra“, „Ugnelė“, Broniaus Jonušo muzikos mokyklos ir Vilniaus Algirdo muzikos mokyklos.

Ilgametis, nuo 2014 m. vykstantis projektas „Garso takelis“ nukėlė į nuostabųjį kino pasaulį, istoriškai apžvelgė kino, animacijos meną ir jį lydinčios muzikos raidą, priminė senus gerus filmus, supažindino su įdomiais faktais iš kino pasaulio, papasakojo kaip palaipsniui keitėsi jų stilius bei išraiškos priemonės.

Kino filmą sunku įsivaizduoti be muzikos. Šis unikalus renginys, leidžiantis džiaugtis ne tik muzika, bet ir besikeičiančiais vaizdais, yra tikra kino ir muzikos šventė tiek mažiems, tiek dideliems.

Dėkojame festivalio organizatoriams Vilmai Pečiukonytei, Justei Šablinskaitei-Sokalskai, Daivai Tareilytei-Juškienei, Svetlanai Bulygo ir Arūnui Rakšniui už idėjos puoselėjimą ir šaunų jos įgyvendinimą. → Renginio albumas