Profesorės Aleksandros Žvirblytės meistriškumo pamokos

Kovo 4 dieną, nuo 10 valandos, mūsų muzikos mokyklos Didžiojoje salėje vyks prof. Aleksandros Žvirblytės atviros meistriškumo pamokos. Profesorė dalinsis metodine patirtimi su mūsų muzikos mokyklos fortepijono metodinės grupės mokiniais ir mokytojais.
„Kai fortepijonu groja Aleksandra Žvirblytė, galite būti tikri – pamatysite ir išgirsite fantastišką techniką, aiškią muzikinę formą ir sielą” – Ebbe Hindahl.
„Tai puikią techniką turinti muzikantė. Ji nevaržomai čia pat scenoje kuria jausmingą muzikinį paveikslą. Jos skambinimas ne tiktai techniškai tobulas, bet ir dvasiškai turtingas, o jos puiki technika jai tampa tiktai priemone išreikšti savitą muzikos suvokimą“ – Steen Sogaard.
Aleksandra Žvirblytė yra viena iš visapusiškiausių menininkių Lietuvoje, koncertuojanti kaip solistė, su orkestrais, rengianti įvairias kamerines programas. Noras neapsiriboti vien tik klasikinio pianisto amplua paskatino pianistę žengti į džiazo ir įvairius muzikos stilius kryžminančius projektus, kurie sėkmingai skamba ne tik Lietuvos, bet ir įvairiose pasaulio salėse.
Aleksandra Žvirblytė yra Lietuvos muzikos akademijos fortepijono katedros profesorė bei Nacionalinės M. K. Čiurlionio menų mokyklos mokytoja ekspertė. Ji veda atlikėjų meistriškumo kursus, skaito pranešimus mokslinėse metodinėse konferencijose, dalyvauja tarptautinių konkursų žiuri darbe Lietuvoje ir užsienyje. Jos studentai yra pelnę premijas daugiau nei 50 tarptautinių konkursų, koncertuoja kaip solistai, su orkestrais, įvairių ansamblių sudėtyje Lietuvoje, Europos šalyse ir Amerikoje.

Dėl epidemiologinės situacijos, meistriškumo kursai yra skirti tik mūsų mokyklos bendruomenei.